Τμήμα καταρράκτη

Η Οφθαλμολογική Κλινική Υπαπαντή διαθέτει εξειδικευμένο οφθαλμολογικό τμήμα καταρράκτη που απαρτίζεται από άριστα καταρτισμένους και πεπειραμένους ιατρούς και επιστημονικό προσωπικό που ενημερώνεται ανελλιπώς για τις τελευταίες εξελίξεις στην οφθαλμολογία και τη θεραπεία του καταρράκτη. Τα εξειδικευμένα ιατρεία μας είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα μηχανήματα εξελιγμένης τεχνολογίας, τα οποία υποβάλλονται συνεχώς σε ελέγχους ποιότητας κατοχυρώνοντας την απόλυτη εγκυρότητα των αποτελεσμάτων κάθε οφθαλμολογικής εξέτασης καταρράκτη.

Ο καταρράκτης είναι η θόλωση του φυσικού κρυσταλλοειδή φακού του οφθαλμού. Ενώ ο φακός θολώνει, το φως δε μπορεί να περάσει στον αμφιβληστροειδή προκαλώντας σταδιακή απώλεια της μακρινής και κοντινής όρασης. Η θόλωση του φακού συνιστά κομμάτι της φυσικής διαδικασίας γήρανσης του ανθρώπινου οργανισμού. Ωστόσο, ενδέχεται να προκληθεί ή να επιδεινωθεί λόγω άλλων αιτιών, όπως κάποιου τραύματος, φαρμάκου ή ασθένειας, ή να υφίσταται εκ γενετής.

Στο τμήμα καταρράκτη της Οφθαλμολογικής Κλινικής Υπαπαντής επιτυγχάνεται η διάγνωση του καταρράκτη με πλήρη οφθαλμολογική εξέταση, ώστε να αξιολογηθεί η περίπτωση καταρράκτη και να αναδειχθούν άλλα αίτια που μπορεί να προκαλέσουν απώλεια της όρασης. Η θεραπεία του καταρράκτη πραγματοποιείται με μικροχειρουργική επέμβαση με τοπική αναισθησία. Ο ασθενής υποβάλλεται σε διάφορες οφθαλμολογικές μετρήσεις, ώστε να επιλεγεί με ακρίβεια ο ενδοφακός που θα χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο της εγχείρησης.

Επιστημονικός Υπεύθυνος: Νικόλαος Οικονομόπουλος