Παθήσεις του Κερατοειδούς

Η Οφθαλμολογική Κλινική Υπαπαντή είναι αδειοδοτημένη από τον ΕΟM (Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχέυσεων) και διαθέτει εξειδικευμένο οφθαλμολογικό τμήμα μεταμόσχευσης και τοπογραφίας κερατοειδούς που στελεχώνεται από άριστα καταρτισμένους και πεπειραμένους ιατρούς και επιστημονικό προσωπικό που ενημερώνεται ανελλιπώς για τις τελευταίες εξελίξεις στην οφθαλμολογία.

Ο κερατοειδής χιτώνας μπορεί εύκολα να υποστεί κάποιο τραυματισμό ή μόλυνση εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι εκτεθειμένος. Το αποτέλεσμα είναι πως ένας τραυματισμός ή μία μόλυνση είναι ικανές να προκαλέσουν προβλήματα στον κερατοειδή, όπως η θόλωση, οι ουλές και η παραμόρφωση. Άλλες σημαντικές παθήσεις του κερατοειδούς που δεν οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες  είναι ο κερατόκωνος, το γεροντότοξο, η κερατόσφαιρα και η ενδοθηλιακή δυστροφία του Fuchs. Η μόνιμη θολερότητα στον κερατοειδή μπορεί να θεραπευτεί αποκλειστικά με χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης κερατοειδούς, δηλαδή αντικαθιστώντας τον κερατοειδή που πάσχει (ή το τμήμα του) με κερατοειδή χιτώνα από ανθρώπινο δότη (μόσχευμα). Να σημειωθεί ότι σήμερα χρησιμοποιούνται ποικίλες τεχνικές μεταμόσχευσης κερατοειδούς, σύμφωνα πάντοτε με την κάθε περίπτωση.

Επισκεφτείτε την Οφθαλμολογική Κλινική Υπαπαντή ώστε να σας προσφέρουμε ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες με γνώμονα τις εξειδικευμένες ανάγκες υγείας σας. Οι κορυφαίας ποιότητας ιατρικές μας υπηρεσίες παρέχονται από άριστα εκπαιδευμένο και πεπειραμένο ιατρικό προσωπικό, κάνοντας χρήσης ιατρικών μηχανημάτων αιχμής.