Αλημίση Σωτηρία

Διεύθυνση: Σολωμού 9 Νέο Ψυχικό 15451

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6937114062

 

Η Σωτηρία  Αλημίση  MD,  PhD  είναι χειρουργός οφθαλμίατρος ειδικευμένη στις παθήσεις και την χειρουργική του προσθίου ημιμορίου του οφθαλμού. 
Είναι Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Β Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ¨Ερρίκος Ντυνάν¨

 

Έχει πολυετή εμπειρία στην χειρουργική και τραυματολογία του κερατοειδούς, στην μεταμόσχευση του κερατοειδούς, στην διόρθωση των διαθλαστικών ανωμαλιών με Laser, στην χειρουργική  του καταρράκτη και του γλαυκώματος καθώς και στην συντηρητική και χειρουργική αντιμετώπιση του κερατοκώνου.

Για ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στη διεύθυνση:

Σολωμού 9 και Στρατήγη  5, Ν. Ψυχικό,

Λ. Κηφισίας, Φάρος Ψυχικού Αθήνα 15451

Τηλ. 210 6755549, Fax. 210 6755549 Κιν: 6937114062

E-mail: sotali23@yahoo.gr

Η γιατρός γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πήρε την ειδικότητα της Οφθαλμολογίας στο Νοσοκομείο ¨Γ. Γεννηματάς¨.

Πήρε υποειδικότητα στην μεταμόσχευση του κερατοειδούς και γενικά στην χειρουργική, την τραυματολογία και την παθολογία του κερατοειδούς, στην χειρουργική του καταρράκτη και του γλαυκώματος, καθώς και στην διόρθωση των διαθλαστικών ανωμαλιών – μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός – με laser στα κέντρα των USA:

New York Hospital του Cornel University της Ν. Υόρκης.

Manhattan Eye, Ear, Throat Hospital της Ν.Υόρκης.

LCU Eye Center στην Ν.Ορλεάνη.

The Eye-Bank for Sight Restoration, INC, New York.

 Το 1987 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 Υπεύθυνη της Μονάδας Μεταμόσχευσης Κερατοειδούς του Νοσοκομείου ¨Γ. Γεννηματάς¨ 1993-2001.Υπεύθυνη της Μονάδας Μεταμόσχευσης Κερατοειδούς του Νοσοκομείου ¨Ερρίκος Ντυνάν¨ από το 2005.

 Είναι μέλος των:

Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρεία

Ελληνική Εταιρεία Κερατοειδούς

Ελληνική Εταιρεία Καταρράκτη και Διαθλαστικής  Χειρουργικής

American Academy of Ophthalmology

European Society of Cataract and Refractive Surgeons

Eucornea

European Eye Bank Association

Συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των ειδικευομένων που διοργανώνει η Ελληνική Οφθαλμολογική Εταιρεία καθώς και στα μετεκπαιδευτικά μαθήματα της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Έχει δημοσιεύσει πολλές επιστημονικές εργασίες σε Ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και έχει λάβει μέρος σε πολλά Ελληνικά και Διεθνή Οφθαλμολογικά Συνέδρια.